Kurs

Forslag til program på fagdager i engelsk Vg1

Læreplanen i engelsk for Vg1 av 2013 understreker viktigheten av økt fokus på ferdigheter og strategier i språklæring og muntlig og skriftlig kommunikasjon. I tillegg vet vi at det er jevnlig behov for faglig oppdatering av politiske og sosiale forhold i engelsktalende land.

Programmenyen som forlaget tilbyr, spenne fra læreverkpresentasjon og didaktikk til fagforedrag.

Del 1: Læreverkpresentasjon

Nye Targets – med økt fokus på ferdigheter og strategier for språklæring

Med økt fokus på ferdigheter og systematisk språklæring.

Ved Lillan Balsvik
Varighet: 45 minutter

Del 2: Didaktikk

Lese- og skrivestrategier i engelsk Vg1

Hvordan kan vi hjelpe elevene å lese og skrive bedre? Med fokus på generelle og konkrete tips til hvordan du kan jobbe med lese- og skrivestrategier i engelsk tilpasset elever på Vg1.

Ved Rikke Pihlstrøm
Varighet: 45 minutter

Del 3: Fagforedrag

Det flerkulturelle Storbritannia

Storbritannia har en århundrelang historie som flerkulturelt samfunn. Men de siste tiårene har ført med seg store endringer gjennom økt innvandring fra tidligere kolonier så vel som forsterket europeisk migrasjon. Hvilke endringer har dette ført med seg, og hva slags politiske og samfunnsmessige konsekvenser har de ført med seg? Er Storbritannia en slags fortropp for en utvikling vi også kjenner igjen i Skandinavia – eller er det britiske tilfellet fundamentalt annerledes?

Ved Øivind Bratberg
Varighet: 45 minutter

Flernasjonal union slår sprekker

Storbritannia vokste frem historisk som “unionsstat”, der de ulike nasjonene på de britiske øyer ble knyttet til London. Siden 1922 har den britiske unionen bestått av England, Skottland, Wales og Nord-Irland. De siste femten årene har forholdet mellom dem blitt satt på prøve gjennom forsterket selvstyre fulgt av et ønske om full uavhengighet for Skottland. Foredraget kartlegger hvordan Storbritannia ble skrudd sammen og hvilke utfordringer unionen står overfor i dag. en slags fortropp for en utvikling vi også kjenner igjen i Skandinavia – eller er det britiske tilfellet fundamentalt annerledes?

Ved Øivind Bratberg
Varighet: 45 minutter

Klassesamfunn i endring

Storbritannia er for mange klassesamfunnet framfor noen. Men hva mener vi egentlig med begrepet klassesamfunn, og hvor treffende er det på Storbritannia av i dag? Foredraget trekker opp ulike historiske forståelser av sosial klasse i Storbritannia med viktoriatidens litterære skildringer som startsted. Vi gjør reisen via 1900-tallets utjevning og Thatcher-epokens omveltninger til dagens internasjonale serviceøkonomi, med store forskjeller i inntekt og velstand men med liten bevissthet rundt hvordan disse forskjellene bør forstås.

Ved Øivind Bratberg
Varighet: 45 minutter

The USA: A Patchwork Nation – A Short Road Trip Though 3 000 Counties

We will look at America by taking a tour through several of its cultural regions and communities. The road trip will add to our understanding of the complex cultural landscape which is the United States. We will travel highways and byways, stopping off and dropping off Norwegian students at their new high schools in communities around the country. The tour will visit places that show the regional variation of the country and offer a fresh look at this “nation of nations”.

Ved James Stephen Henry
Varighet: 2 x 45 minutter

The Many Faces of India

A closer look at India of today.

Ved Mala Wang-Naveen
Varighet: 2 x 45 minutter

Forfatteromtaler

Kontakt forlaget

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Del denne siden